Drent Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Zo zorg jij dat je aan je 10.000 stappen komt

Zo zorg jij dat je aan je 10.000 stappen komt

 

Het advies is om dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Dit aantal staat gelijk aan gemiddeld zo’n 10.000 stappen. Toch merken we, dat het voor veel mensen een flinke uitdaging is om dagelijks aan deze aantallen te komen. Ondanks het feit dat we tegenwoordig gewoon de stappen kunnen zien op onze mobiele telefoon, blijft het vaak voor velen een vraagteken hoeveel stappen ze nu daadwerkelijk hebben gelopen. Omdat het voor veel mensen lastig is om die 10.000 stappen dagelijks te kunnen halen, hebben wij een aantal tips voor je, die je hier zeker bij kunnen helpen.

 

Doe eens een rondje extra

 

Heb jij een hond, dan zal deze toch zeker minimaal 2 tot 3 keer per dag uit moeten. Omdat een gemiddeld rondje vaak niet veel langer is dan 1.500 tot 2.000 stappen, kom je er aan het einde van de dag als je niet meer beweegt toch al snel 3.000 tot 4.000 te kort. Om ervoor te zorgen dat jij in je vakantie met een strak lichaam in je fantasie bikini aan het strand kunt liggen, is het slim om iedere dag gewoon eens een rondje extra te doen. Zo zit je al aan de 8.000 stappen en zal je zien dat ook die laatste paar stappen geen probleem meer hoeft te zijn. Zit je supermarkt om de hoek, doe dan eens de boodschappen lopend in plaats van met de auto of elektrische fiets.

 

Ga wandelen in de pauze

 

Wanneer je de hele dag op kantoor zit, dan is het maar wat fijn dat je even kunt luchten. Dit is dus ook meteen het perfecte moment om samen met je collega’s of alleen even een rondje te gaan maken. Door dit iedere middag te doen, kom je niet alleen terug met een leeg hoofd, maar zullen ook je stappen gigantisch toenemen. Wel is het verstandig om het tijdens de pauze niet te hebben over werk. Zo kun je je volledig focussen op iets anders, waardoor je weer vol energie achter je bureau kunt gaan zitten. Ben jij net geopereerd of ben je zwanger en heb je gevoelige borsten, dan is dat geen excuus. Je kunt namelijk eenvoudig een compressie bh bestellen, waardoor je borsten strak tegen je lichaam zitten. Het maakt dan niet uit of je nu cupmaat a, b of cupmaat g hebt.