Drent Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je een Amoena BH?

Als je een borstamputatie hebt gehad, dan is een BH uitkiezen iets lastiger dan voor anderen. Dit kan vrij zwaar aanvoelen en als heftig worden ondervonden, dat snappen we. Juist daarom willen we je helpen deze situatie door te komen en je weer fijn te voelen. Amoena snapt dat ook en daarom kun je goed kiezen voor een Amoena BH. Wij bespreken in deze blog hoe je een Amoena BH uitzoekt. Besef je echter goed dat je altijd nog advies kunt vragen aan een winkelmedewerker of een medewerker van Amoena. Zij kunnen je wellicht een advies op maat bieden, maar wij gaan hier in op verschillende factoren om je een beetje op gang te helpen. 

Amoena BH maat bepalen

De eerste stap bij het kiezen van een Amoena BH is om je juiste maat te bepalen. Dit kan worden gedaan door een professional die speciaal is opgeleid om borstprothesen en BH’s te passen. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van je maat en je informeren over de verschillende stijlen en maten die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om je maat regelmatig te laten controleren, vooral als je gewicht verandert of als je lichaam verandert na de borstamputatie. Dit is in veel situaties het geval en daarom is het handig om dat in de gaten te houden. 

Stijl en soort

Er zijn verschillende stijlen beschikbaar bij Amoena. Dit zijn allemaal lastige termen die je wellicht niets zeggen, dus zoek het zeker eens op. Denk hierbij aan een balconette, beugel, push-up en sport-bh’s. Het is belangrijk om de stijl te kiezen die het beste bij jou past en je de meeste ondersteuning biedt. Balconette-BH’s zijn geschikt voor vrouwen met een grotere cupmaat en bieden ondersteuning en lift. Beugel-BH’s zijn geschikt voor vrouwen met een kleinere cupmaat en bieden meer ondersteuning en een beter uiterlijk onder kleding. Push-up-BH’s zijn geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar meer volume en lift. Sport-BH’s zijn speciaal ontworpen voor vrouwen die actief zijn en bieden extra ondersteuning tijdens het sporten. Een Amoena BH is er in vele soorten en stijlen, dus zoek eens uit wat bij je past en wat je leuk vindt staan. 

Tijdelijke en permanente prothesen

Amoena biedt verschillende soorten prothesen, waaronder tijdelijke prothesen, permanente prothesen en zelfklevende prothesen. Tijdelijke prothesen zijn gemaakt van zachte materialen en zijn bedoeld om tijdelijk te dragen terwijl je lichaam aan het herstellen is. Permanente prothesen zijn gemaakt van een steviger materiaal en zijn bedoeld om permanent te dragen. Zelfklevende prothesen zijn speciaal ontworpen voor vrouwen die geen BH willen dragen en kunnen worden bevestigd met behulp van zelfklevende materialen. Een Amoena BH kan niet los worden gezien van het uitkiezen van een prothese, dus neem dit zeker mee in je overweging. 

Hulp vragen

Kom je er toch niet uit? Dat is niet heel gek. Vraag dan zeker om hulp aan een winkelmedewerker van een winkel die Amoena BH verkoopt. Deze mensen hebben allemaal trainingen gekregen van het merk om vrouwen met een borstamputatie zo goed mogelijk te kunnen helpen. 

 

Voor meer informatie ga je naar Esterella.nl.