Drent Fotografie
Image default
Onderwijs

Toch nog rijles op afstand

Het is gelukkig nog mogelijk om leuke rijles op afstand te volgen. We leven momenteel in een erg rare periode waar het coronavirus overheerst. Daar moeten helaas heel wat aanpassingen voor gebeuren. Zo dus ook de rijlessen. Gelukkig is het nog wel mogelijk om rijlessen te volgen. Daar zijn we allemaal hartstikke blij om. Want het is uiteraard helemaal niks om een aantal maanden stil te zitten met de rijlessen. Nu is er dus de mogelijk om rijles op afstand te volgen. Dat is ideaal, want zo blijf je leren autorijden en dat helemaal corona proef.

Hoe ziet een rijles eruit

Er zijn natuurlijk wel heel wat aanpassingen wanneer je een rijles op afstand hebt, in plaats van een rijles zonder afstand. Je vraagt je misschien wel af hoe zo’n rijles er dan uit zal zien. Uiteraard begint het met dat de rijinstructeur en de leerling goed de afstand bewaren, het liefst anderhalve meter. Voordat de les begint is het ook belangrijk dat je alles gaat ontsmetten. Dit wordt gedaan met behulp van schoonmaakdoekjes die ervoor zorgen dat alle bacteriën weg zullen zijn. Verder is het verplicht om tijdens een rijles op afstand een mondkapje te dragen. Zo vermijd je de verspreiding van virussen via de mond en neusgaten. Door al deze regels na te leven, is het mogelijk om rijlessen te volgen.

Gevolg voor de leerling

Het is fijn dat we nu rijles op afstand mogen geven, maar we hebben ook een hele tijd stilgezeten. Dat heeft best wel veel impact gehad op de leerlingen die al begonnen waren met hun rijlessen voor de grote pauze. Het gevolg is dat er heel veel toetsen ingehaald moeten worden, waardoor het erg druk is bij het CBR. Daarnaast is het voor veel leerlingen ook nodig om wat extra rijles op afstand te nemen, om hun achterstand van de afgelopen maanden stilzitten, in te halen.