Drent Fotografie
Image default
Zorg

Een time-out voor je kind met dagbesteding in Zeeland

De druk voor kinderen is soms groot. Ze moeten soms op hun tenen lopen om erbij te horen en ook nog goede prestaties op school te leveren. Dat kan soms net even te veel worden. Dit kan zich uiten in ziek worden maar ook in ongewenst gedrag waardoor je als ouders regelmatig op school moet komen voor een gesprek met de leerkracht. Als de situatie zodanig is dat je kind een time-out nodig heeft dan kan dagbesteding op een zorgboerderij in Ovezande, in Zeeland, uitkomst bieden. In een omgeving waar je kind veel buiten is komt hij of zij weer helemaal tot rust. Zo kan er gericht worden gewerkt aan een nieuwe start na de tijdelijke pauze.

Werken met paarden spreekt veel kinderen aan

Veel kinderen vinden het leuk om met paarden te werken. Het zijn slimme dieren die vaak haarfijn aanvoelen of een kind bang is of juist zelfverzekerd. De paarden worden getraind om te voltigeren, maar natuurlijk hebben ze ook verzorging nodig. Tijdens een dagbesteding in Zeeland leert je kind omgaan met de paarden en krijgt het ook de verantwoordelijkheid voor de verzorging als de tijd daar rijp voor is. Op deze manier wordt er spelenderwijs gewerkt aan het zelfvertrouwen, maar ook aan het verantwoordelijkheidsgevoel. Hier kan je kind zijn of haar voordeel mee doen in het dagelijks leven. Uiteraard is de zorgboerderij er ook voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking.

Meer informatie over de mogelijkheden op de zorgboerderij in Zuid-Beveland

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor dagbesteding in Ovezande, in Zeeland? Bekijk dan de uitgebreide informatie op de website. Natuurlijk kun je ook contact opnemen als je meer informatie wilt of als je je kind wilt aanmelden. De zorgboerderij werkt samen met Klaver4, de overkoepelende organisatie. Indien nodig is er nauw contact met andere zorgverlening om de behandeling of training goed af te stemmen.

https://www.sam-en.nl/