Drent Fotografie
Image default
Onderwijs

Woorden met unieke betekenissen op internet

Woorden met unieke betekenissen op internet

Het internet is een geweldige plek vanwege de grote verzameling gegevens. Op internet zijn er veel woorden die verschillende betekenissen kunnen hebben. Woorden zoals milf, poke, feed, friend, tag, viral, status, troll, pirate en nog veel meer. De meeste van deze woorden worden in de praktijk vaak gebruikt, waarbij de betekenis behouden blijft. Maar op internet zal het een vrij unieke betekenis hebben, afhankelijk van de context. Meestal zijn deze woorden vaak verbonden met bepaalde functies of trends van een website. Dit is de reden waarom je altijd voorzichtig moet zijn met je zoekwoorden of termen op internet. Je weet nooit wat je met een onschuldig woord tegenkomt als je op internet surft.

Piraat

Piraat is een woord dat wordt gebruikt om maritieme bandieten te beschrijven. Ze bestaan ​​al sinds de oudheid tot nu toe door schepen te overvallen, te kapen, te beroven en te plunderen die door hun territoria varen. Maar op internet betekent het woord piraat iets anders. Piraterij (wanneer gebruikt als een lijdend voorwerp) is eigenlijk een handeling van het illegaal downloaden van digitale kopieën van films, muziek, apps en videogames op internet. Als je dol bent op het downloaden van digitale bestanden via verschillende procedures, zoals torrenting, word je op internet als een piraat beschouwd. De meeste landen hebben ISP’s die zeer streng zijn met piraterij. Deze ISP’s houden meestal alles in de gaten wat je op internet doet. Afhankelijk van waar je woont, krijg je een waarschuwing als je betrapt wordt op het illegaal downloaden van bestanden. Maar als je illegale digitale kopieën uploadt die door de wet worden beschermd, zal men hoogstwaarschijnlijk juridische stappen ondernemen als je wordt betrapt.

Meerval

In werkelijkheid is een meerval gewoon een soort vis die voorkomt in binnen- of kustwateren. Op internet is meerval een soort bedrieglijke persoon die zich voordoet als iemand die ze niet zijn. Je vindt deze mensen vaak op verschillende sociale netwerksites zoals kik. Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​wat is kik? Nou, kik lijkt eigenlijk erg op platforms zoals facebook messenger, telegram en whatsapp. Het is eigenlijk een platform waar je mensen kunt berichten. Hierdoor kun je binnen een paar minuten verbinding maken met iedereen waar ook ter wereld. Je kunt dit gebruiken om vreemden te ontmoeten, te flirten, te sexten, te daten en gewoon met mensen te praten. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot wie je wilt zijn op deze sociale netwerksites. Je kunt ervoor kiezen om jezelf bekend te maken of anoniem te blijven. Dit is waarom je altijd voorzichtig en niet te vertrouwend moet zijn wanneer je mensen via deze methode ontmoet.

Viraal

Het woord viraal is vaak gerelateerd aan bepaalde ziekten en medische aandoeningen die door een virus zijn veroorzaakt. Maar op internet verwijst het woord viraal naar een video, foto of stukje informatie dat snel miljoenen mensen heeft bereikt. Voorbeelden van dingen die volledig viraal zijn gegaan op internet zijn muziekvideo’s, diepe vervalsingen en verrassend zeer willekeurige clips van video’s.