Drent Fotografie
Image default
Onderwijs

Een online training technisch Engels voor beginners als spoedproject.

Een in company opleiding Engels voor gevorderden. Een cursus medisch Engels voor een grote groep artsen en / of verpleegkundigen. Op welke manier u uw mensen ook wilt trainen in de Engelse taal, u regelt het via The Square Mile.

Bij het befaamde taleninstituut The Square Mile wordt iedere training afgestemd op het jargon en de taalgewoonten binnen de branche waarin de deelnemers werkzaam zijn. Zo kan er gekozen worden voor technisch Duits, financieel Frans of zakelijk Spaans. Voor talen als Pools, Turks en Chinees kunt u ook aankloppen bij The Square Mile. Qua invalshoeken kunt u aanvullend denken aan juridisch, industrieel, logistiek, ICT-gerelateerd, offshore en engineering. Voor een compleet overzicht van zowel talen als sectoren waar de taaltrainers van The Square Mile ervaring in hebben, verwijzen we u naar www.thesquaremile.nl.

Taal is een interessant fenomeen. Eind dit jaar zal naar schatting het aantal mensen op aarde de 8 miljard overschrijden. 60% woont in Azië en het is dus niet gek dat het Mandarijn de nummer 1 gesproken taal is. Andere talen die door grote aantallen mensen gesproken worden zijn Spaans, Engels, Hindi en Arabisch. Het totaal aantal talen wordt geschat tussen de 6.000 en 7.000. Het onderscheid tussen dialect en taal wordt niet door iedere taalkundige op dezelfde manier gedefinieerd, vandaar de ruime marge. Een paar bekende spreekwoorden met het woord taal erin:

  • -taal noch teken van iemand horen (niks meer horen van iemand);
  • -taal noch teken geven (zelf niks laten horen);
  • -iemand zijn taal weigeren (iemand niet te woord willen staan);
  • -hij kent de weg en de taal (hij is kundig en getalenteerd);
  • -klinkende munt spreekt overal verstaanbare taal (geld is overal welkom).

Tot slot twee interessante uitspraken van beroemde mensen over taal.

“De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld ” van de Oostenrijks-Britse filosoof Ludwig Wittgenstein.

“Nauwkeurig bekeken is alle wijsbegeerte slechts het gewone mensenverstand in onduidelijke taal” van de Duitse schrijver, filosoof en wetenschapper Johann Wolfgang von Goethe.

https://www.thesquaremile.nl/