Drent Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Met het oog op het milieu koop je bij deze webshop je wasbare luiers

Kaatje Katoen, de naam zegt het al: bij dit bedrijf koop je jouw wasbare luiers en andere duurzame verzorgingsproducten van katoen. Al bijna dertig jaar is dit bedrijf marktleider in de duurzame wereld van wasbare verzorgingsproducten en verkoopt naast herbruikbare luiers ook wasbaar maandverband en zoogkompressen. Het begon allemaal in 1992 met de verkoop van wasbare luiers van katoen in een poging het afval dat wegwerpluiers produceren terug te brengen. Dat was slechts het begin.

Wasbare luiers creëren minder afval

Het eerste product dat deze specialist in verzorgingsproducten op de markt bracht, waren de wasbare luiers. Deze luiers waren een antwoord op de wegwerpluiers en hadden het doel om de enorme hoeveelheid aan wegwerpluiers terug te dringen. De wasbare luiers worden tegenwoordig ook gefabriceerd van microvezel, biologisch katoen of bamboe. De luiers kun je gewoon wassen in de wasmachine. Op deze manier kun je het afval reduceren dat je baby produceert.

Meer duurzame verzorgingsproducten als wasbaar maandverband

Naast deze luiers vind je ook andere wasbare en dus duurzame verzorgingsproducten. Er wordt samengewerkt met duurzame leveranciers zoals Petit&Jolie die gerecycled plastic voor verpakkingen gebruikt of TotsBots die zijn polyester haalt uit gebruikte plastic flessen. De producten die je hier kunt kopen, zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan het wasbaar maandverband, menstruatiecups en inlegkruisjes die niet alleen het milieu maar ook je portemonnee flink ontzien.

Milieuvriendelijke producten van een duurzaam bedrijf

Naast dat de producten milieuvriendelijk zijn, voert het bedrijf een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Zo wordt het gebouw verlicht met ledverlichting en is het kantoor ingericht met tweedehands kantoormeubilair. Afval wordt gescheiden en er wordt alleen uitgeprint wat echt noodzakelijk is, bovendien wordt dit gedaan op gerecycled papier. Verpakkingsmateriaal wordt waar mogelijk hergebruikt en je bestelling wordt ook zo efficiënt mogelijk verpakt om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Bestel dus hier wasbaar maandverband en wasbare luiers en werk samen met Kaatje Katoen aan een schone planeet voor onze kinderen.