Drent Fotografie
Image default
Fotografie

Hoe lijst je je favoriete muziekposter in?

Misschien ben je ooit naar Woodstock geweest of een ander bijzonder concert van je favoriete groep en heb je daar een poster gekocht. Je wilt uiteraard dat deze poster en de hele gebeurtenis een speciale plaats in je leven krijgt. Het inlijsten en het een plek geven in je interieur is het enige antwoord. Maar welk frame kies je? Probeer onze beste tips voor het inlijsten van muziekposters.

Muziek is een onderwerp dat iedereen nauw aan het hart ligt en vaak biedt een albumhoes, tourposter, t-shirt of print een venster op iemands meest memorabele momenten aller tijden. Dat of ze houden gewoon van het kunstwerk. Maar hoe doe je dit het meeste recht?

Eenvoudig is best

We weten dat een eenvoudige benadering van de meeste muziekposters meestal het beste is. Doorgaans hebben posters een zeer sterke boodschap, dus proberen te concurreren met een opvallende lijst zou betekenen dat de poster of de lijst zou “winnen” en de andere niet zou aanvullen. De fotolijst is ondergeschikt aan de poster en moet net dat kleine beetje toevoegen om er iets van te maken om het aan de muur te hangen. Meestal zou een mooie eenvoudige zwarte of witte wissellijst 80×120 perfect zijn.

Het aantal prints

Is het beter om een ​​grote print zoals een poster, kleine prints zoals tickets of een serie kleine prints zoals foto´s bij elkaar te hebben? Het antwoord hierop hangt af van de grootte van de lijst. Een grote lijst heeft meer impact en kan een op zichzelf staande poster aan je muur zijn, of onderdeel van een set. Kleinere prints zouden eigenlijk alleen effect hebben als ze in sets worden gebruikt.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte, zou je een geweldige muur kunnen maken vol met verschillende formaten. Als het in een heel kleine kamer wordt geplaatst, kan een enkele fotolijst van een poster op zichzelf natuurlijk voldoende zijn.

Moeten mensen bij het kiezen van een montuur kijken naar de kleur, stijl en toon – en hoe doen ze dat eigenlijk?

Als het om muziekposters gaat, zoek dan naar een kleur die je leuk vindt in de poster. Het kleurenpalet biedt je allerlei mogelijkheden. Roze, groen, paars, blauw, geel – laat je helemaal gaan!

Nog tips voor muziekliefhebbers?

Ja.. Lijst je LP-hoezen in! Kadreer je cd-hoesjes! Lijst je concertkaarten in! Het kan een geweldige manier zijn om het bijwonen van dat ene concert te vereeuwigen.