Drent Fotografie
Image default
Fotografie

Bewaar je herinneringen op een veilige plek

Ken je dat, je hebt door de jaren heen intens veel foto’s gemaakt met je smartphone en dan crasht je telefoon. Je bent al je foto’s kwijt en had ook geen backup gemaakt. Zonde, maar één ding is zeker: de volgende keer zorg jij dat jouw foto’s op een veilige plek staan. In dit artikel vertel ik je drie, misschien voor de hand liggende, manieren om je foto’s te bewaren. 

Harde schijf

Waarschijnlijk denk je, waarom zou ik? Ik heb alle foto’s toch gewoon op mijn telefoon staan? Dat is toch ook digitaal? Dat klopt. Toch is het verstandig om een back up te maken van je foto’s. Als je dan om bovengenoemde reden of om een andere reden toch de inhoud van je telefoon kwijtraakt, dan heb je in ieder geval nog een andere plek waar je foto’s terug te halen zijn. Zorg dat je investeert in een goede harde schijf met veel geheugen. Zo kun je al je foto’s en andere documenten op één schijf bewaren en heb je niet meerdere kleine USB-sticks nodig. 

Ophangen

Wat is er nou leuker dan dagelijks naar je mooiste foto’s te kunnen kijken? Een goede manier om je foto’s dagelijks te kunnen bekijken, maar ook meteen te kunnen bewaren is door ze op te hangen in huis. Natuurlijk ga je niet al je foto’s ophangen of neerzetten in huis, maar een aantal van je lievelings foto’s kun je vast wel een mooi plekje geven. Hiervoor kun je de foto’s laten afdrukken en fotolijsten kopen om ze in te plaatsen. 

Fotoboeken

Deze manier van bewaren is ook nog eens erg leuk. Je kunt je fotoboek namelijk helemaal op jouw manier samenstellen en kunt de boeken er altijd bij pakken om je foto’s te bewonderen. Één manier van samenstellen is om al je foto’s af te laten drukken en deze vervolgens zelf op te plakken in je fotoboek. Schrijf tekstjes bij de foto’s die de foto’s beschrijven en je bevindt je bij het kijken weer helemaal op het moment van de foto. Een andere manier is om digitaal een fotoboek samen te stellen, zo kun je de foto’s er digitaal al in plakken en kun je de pagina ook nog leuk opmaken. Een leuk idee is om voor ieder jaar een apart fotoboek te maken. Zo kun je op een gegeven moment alle voorgaande jaren bij langs gaan en herinneringen ophalen. Leg of zet de fotoboeken op een plek waar je er makkelijk bij kan, maar ze niet in de weg liggen.