Drent Fotografie
Image default
Bedrijven

Een uitvaart Ede laten verzorgen

Hopelijk is het niet nodig, maar mocht er iemand overlijden is het noodzakelijk om een uitvaart Ede te regelen. Dit kan gelukkig bij Weerdenhove in Ede. Zij regelen alles rondom een uitvaart, van hoe de uitvaart er uit zou moeten zien tot aan de muziek die wordt afgespeeld. Wel moet er aan een hoop dingen gedacht worden tijdens het regelen van een uitvaart. De belangrijkste punten zijn hieronder te vinden en het kan zijn dat het misschien wel wat veel lijkt. Gelukkig werken er bij Weerdenhove specialisten die jou goed op weg kunnen helpen en je erg persoonlijk bij kunnen staan.

Wat moet er bij overlijden geregeld worden?

Er moet als eerste gezorgd worden voor een akte van overlijden. Dit is nodig zodat het gemeld kan worden bij de overheid. Daarna wordt er gekeken of er een uitvaartverzekering is en wordt er bekeken hoe het zit met de erfenis die wordt achtergelaten. Zelf kan je kijken of de overledene verzekeringen had zoals een levensverzekering, andere rekeningen die nog lopen en eventuele abonnementen. Het is belangrijk om hiernaar te kijken, want deze dienen geannuleerd te worden. Zo krijg je ook geen extra onnodige kosten later.

 

Mocht dit al gedaan zijn, kijk dan voor de zekerheid ook naar de bankzaken en belastingen. De lopende in- en uitkomsten dienen ook nog verwerkt te worden.

Niet te vergeten

Als dit allemaal geregeld is, dan is er tijd om de uitvaart te regelen. Dit moet redelijk snel, omdat de grond die voor de overledene nodig is binnen enkele dagen geregeld moet zijn om te kunnen begraven, of als de persoon liever niet begraven wilt worden, dan de crematie. Deze twee opties moeten hoe dan ook binnen enkele dagen geregeld zijn, en dat kan wat lastiger zijn. Daar kan de ondernemer je een hand bij helpen, zodat je dit niet allemaal zelf hoeft te regelen.