Drent Fotografie
Image default
Beauty en verzorging

De B-vitamines uit gefermenteerd rijstwater zijn essentieel voor krullen

In de groeifase van je haar nemen de haarwortels allerlei voedingsstoffen op uit het bloed dat door je haarzakje stroomt. Verschillende B-vitamines zijn daarbij essentieel. Het helpt natuurlijk om te zorgen dat je gezond eet en genoeg water drinkt, maar daarnaast kun je ook je hoofdhuid helpen door lokaal de juiste ingrediënten toe te voegen. Gefermenteerd rijstwater bevat allerlei B-vitamines, mineralen en aminozuren die je haarzakjes kunnen gebruiken om vitale krullen te produceren.

Een traditioneel en natuurlijk recept uit China

Er zijn allerlei chemische producten op de markt die iets veranderen in de haarstructuur en daardoor een – vaak kortstondig – effect creëren in het uiterlijk van je krullen. Bij Rice Up! Rijstwater verkopen ze een natuurlijk product dat in China al honderden jaren gebruikt wordt. Het helpt je om een gezonde hoofdhuid te behouden, waardoor je haar beter groeit. Daarnaast helpen de proteïnes uit het gefermenteerde rijstwater om je krullen veerkrachtig te houden.

 

Veerkrachtig haar heeft een hoge porositeit

Je haar heeft aan de oppervlakte een soort schubben. Deze liggen over elkaar heen, waardoor ze vuil buiten houden maar vocht kan worden opgenomen. Als je haar gezond is, dan heeft het veel poriën in de ruimtes tussen de schubben en in de structuur van de haarkern. Deze porositeit zorgt ervoor dat je haar er iedere keer weer vitaal en glanzend uitziet. Stijltangen, chemicaliën en droogte kunnen deze porositeit beschadigen, waardoor je haar er dof uitziet en je krullen (deels) verdwijnen. De proteïnes uit gefermenteerd rijstwater helpen om de structuur van je haar te herstellen.  

Binnen een dag of twee in huis

Je kunt de producten van Rice Up! Rijstwater gemakkelijk online bestellen. In hun webshop verkopen ze zowel individuele flessen als pakketten waarin het gefermenteerde rijstwater wordt gecombineerd met essentiële oliën. Een paar druppels van een bepaalde soort olie in je rijstwater ondersteunen een specifiek onderdeel van het groeiproces van jouw krullen. Daarnaast geeft het een heerlijke natuurlijke geur aan je haar en hoofdhuid.