Drent Fotografie
Image default
Beauty en verzorging

PEPTIDEN VOOR DE HUID

Wat zijn peptiden? Peptiden zijn moleculen van eiwitketens, de bouwstenen van eiwitten, die worden opgesplitst in kleinere segmenten en vervolgens in specifieke patronen worden gerangschikt om een gerichte respons te creëren. Deze gerichte reacties kunnen helpen de elasticiteit te verbeteren, rimpels te verminderen of het huidoppervlak gladder en steviger te maken, afhankelijk van wat uw prioriteit heeft. In huidcrèmes of serums vindt u vaak peptiden gebonden aan andere ingrediënten zoals collageen voor extra voordelen. Peptiden helpen bij de opbouw van collageen dat verloren is gegaan naarmate je ouder wordt. Een tekort aan collageen kan resulteren in een dunner wordende en slapper wordende huid door het verlies van elasticiteit en stevigheid.

Polypeptiden zijn korte ketens van aminozuren, met verschillende functies in het lichaam. Ze verschillen van eiwitten, die uit veel langere ketens bestaan. Wanneer polypeptiden plaatselijk op het gezicht en de hals worden aangebracht, worden fijne lijntjes en rimpels onmiddellijk steviger en wordt de synthese van collageen I en IV gestimuleerd. Naast de anti-rimpel voordelen helpen polypeptiden ook om wonden (inclusief acne littekens) sneller te genezen! Huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan peptiden kunnen zelfs het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbeteren. Dus als je een droge of gevoelige huid hebt, zijn peptiden iets waar je zeker naar wilt zoeken op de ingrediëntenlijst. Een paar voorbeelden van polypeptiden zijn Acetyl Hexapeptide-8 (argireline: ontspant de gezichtsspieren), Tripeptide-29 (ook bekend als Oligopeptide-29) (helpt naar verluidt de productie van de basale keratinocyte groeifactor [KGF] in menselijke huidcellen te stimuleren), Palmitoyl Pseudoalteromonas Ferment Extract (helpt ontstekingen te verminderen en wonden sneller te genezen)

Als je de trends op het gebied van korean skincare huidverzorging volgt, heb je misschien gemerkt dat er een nieuw ingrediënt opduikt in product na product zoals COSRX– peptiden! Dus, wat zijn het en wat kunnen ze doen voor je huid? Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van dit krachtige ingrediënt. Voordat we ons gaan verdiepen in de voordelen van peptiden voor de huid, moeten we eerst beter begrijpen wat ze zijn. Peptiden zijn korte-keten aminozuren die fungeren als de bouwstenen van eiwitten. Ze helpen het lichaam bij het aanmaken van eiwitten zoals collageen, elastine en keratine.

https://www.kocosmo.nl/