Drent Fotografie
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 Gezonde lunches die je mee kan nemen naar kantoor in Rotterdam

Als je in een veeleisend kantoor werkt met vaste werktijden, kan het een fulltime baan zijn om je lunchtijd in de gaten te houden. Met meestal maar een paar minuten tijd tussen taken en vergaderingen door, is het een uitdaging om manieren te vinden om gezond te blijven. Toch hoeft het inpakken van je eigen gezonde lunches niet stressvol of tijdrovend te zijn – als je maar de juiste hulpmiddelen en inspiratie bij de hand hebt. Het komt erop aan vooruit te plannen en een voorraad ingrediënten aan te leggen die je snel tot een gezonde en vullende maaltijd kunt samenstellen. Bekijk deze lunch op kantoor in Rotterdam.

Wat gaat er in een gezonde lunch?

Gezonde lunches moeten een mix zijn van eiwitten, complexe koolhydraten en vezels. Eiwit helpt je vol te zitten zodat je je niet overeet; koolhydraten geven je energie om de dag door te komen; en vezels helpen je spijsverteringsstelsel gezond te houden. Elke maaltijd zou ook wat gezonde vetten moeten bevatten. Deze helpen je bloedsuikerspiegel te reguleren, overeten te voorkomen en ondersteunen een gezonde hersenfunctie. Probeer bij het samenstellen van een gezonde lunch voedingsmiddelen uit al deze categorieën te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat je een gezonde mix van voedingsmiddelen gebruikt, helpt het om een voedingsmiddelenwiel te gebruiken zoals het onderstaande. Je kunt ook de bordenmethode gebruiken om ervoor te zorgen dat al je voedingsgroepen in elke maaltijd vertegenwoordigd zijn. Begin met een bord met eiwitten op de bodem. Leg vervolgens een bord met groenten en een bord met koolhydraten.

Een gids voor de beste groenten om bij de hand te hebben.

De truc voor een snelle, gezonde lunch is om groenten te kiezen die niet gekookt hoeven te worden en waarvoor niet te veel ingrediënten nodig zijn om ze lekker te maken. Hier zijn een paar van de beste opties: – Komkommers – Komkommers zijn een van de meest veelzijdige groenten die er zijn – en ze zijn ook een van de gezondste. Ze zitten vol met water, vezels, vitamine K, en een grote verscheidenheid aan andere voedingsstoffen. Het bevat ook weinig calorieën, dus het is een geweldige keuze voor iedereen die probeert af te vallen. 

– Avocado’s zijn een uitstekende bron van gezonde vetten. Ze zitten ook vol met vezels en kalium, wat helpt om je bloeddruk onder controle te houden. Bovendien zijn ze een geweldige bron van vitamine E. 

– Sla heeft op zichzelf niet veel smaak, maar kan worden gebruikt om een beetje kleur aan een maaltijd toe te voegen. Het bevat ook weinig calorieën en levert een bescheiden hoeveelheid vezels en vitamine K. 

– Broccoli is een van de beste bronnen van vitamine K en calcium. Het zit ook vol vezels, die je helpen om je vol te voelen, zonder veel calorieën. Het is een smakelijke, caloriearme groente die bij bijna elke lunch past. – Spinazie – Spinazie is een geweldige bron van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine K en ijzer. Bovendien bevat het weinig calorieën en kan het rauw of gekookt worden gegeten. Je kunt het aan bijna elke maaltijd toevoegen, of gebruiken als gezonde topping voor eieren, sandwiches, of soepen.

Gemakkelijke en gezonde lunches om mee te nemen naar het werk

– Restjes soep – Restjes soep vormen een geweldige, makkelijke lunch die in een thermoskan kan worden verpakt. Soepen zijn ook een geweldige optie voor iedereen die op zijn calorieën let, want je kunt gemakkelijk minder of geen room toevoegen om de calorieën te verminderen. – Salades – Salades zijn snel en gemakkelijk te maken en je hoeft er niet veel voor te koken. Voeg wat bonen of een stukje kip toe om het wat vullender te maken. – Sandwiches – Sandwiches zijn snel en makkelijk te maken en je hoeft er niet veel voor te koken. Voeg een of twee extra groenten toe om het meer vullend te maken. – Wraps – Wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en hoeven niet veel te koken. Voeg een of twee extra groenten toe om het meer vullend te maken. – Pasta – Pasta is snel en makkelijk te maken en hoeft niet veel gekookt te worden. Je kunt vlees, groenten of zelfs een hartige saus toevoegen om het meer vullend te maken. – Gegrild of geroosterd vlees – Gegrild of geroosterd vlees, zoals kip of varkensvlees, is een geweldige, makkelijke lunch die je in een thermoskan kunt stoppen. Voeg het toe aan een salade, of eet het alleen.

Bento Lunch Doosjes

Bentoboxen zijn een geweldige manier om je lunch een visueel tintje te geven. Ze zijn ook een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je een gezonde mix van voedingsmiddelen krijgt. Bentoboxen werden oorspronkelijk door Japanners gebruikt om ervoor te zorgen dat ze tijdens hun drukke werkdagen een goed gevarieerd dieet kregen. Ze zijn een geweldige manier om een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnen te krijgen in slechts één maaltijd. Je kunt kant-en-klare bentoboxen of lunchpakketten kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Voor degenen die ze zelf willen maken, zijn er een paar regels die je moet volgen: – Elke maaltijd moet een koolhydraat, een eiwit en een groente bevatten. – Je moet één zoet en één zout item hebben. – Je moet één knapperig en één zacht item hebben.

Veganistische lunches die niet gekookt hoeven te worden.

– Hummus met groenten – Hummus is gemakkelijk thuis te maken en is een geweldige bron van eiwitten. Voeg het toe aan een salade of een sandwich, of eet het met groenten. – Kikkererwtensalade – Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, en je kunt er een salade van maken. Doe er ook andere groenten bij, zoals tomaten, uien of paprika’s. – Edamame – Edamame is een geweldige bron van eiwitten, en het is makkelijk om thuis te maken. Je kunt het zo eten of aan een salade toevoegen.

Verwarmde Boterhammen

Je kunt een paar verschillende soorten sandwiches maken die je niet hoeft te koken en die je op het werk in de magnetron kunt opwarmen. Eenvoudige sandwiches kunnen leuker worden gemaakt door decoratief bestek te gebruiken, kleurrijke borden of zelfs door ze in een stoffen servet te wikkelen. – Gegrilde kaas – Gegrilde kaas is een oude klassieker, en hij is gemakkelijk thuis te maken. Het vult enorm, en je kunt er nog wat extra smaak aan geven door wat gesneden groenten aan de sandwich toe te voegen. – Spek en ei – Broodjes spek en ei zijn een geweldige optie voor iedereen die op zijn cholesterol let. Ze bevatten veel eiwitten en zijn gemakkelijk aan te passen, dus je kunt groenten toevoegen om ze gezonder te maken.

Wraps die niet gekookt hoeven te worden.

– Slaw – Slaw is snel en makkelijk te maken, en het hoeft niet gekookt te worden. Het is een geweldige manier om wat vezels en vitaminen toe te voegen aan een lunch, en het gaat goed samen met gevogelte of vlees. – Fruitsalade – Fruitsalade is snel en gemakkelijk te maken, en je hoeft het niet te koken. Het is een geweldige manier om vezels en vitamine C aan je lunch toe te voegen. – Hummus met groenten – Hummus kan worden gegeten met groenten of op een wrap. Het is gemakkelijk thuis te maken, en het is een geweldige bron van eiwitten. – Tonijnsalade – Tonijnsalade is snel en makkelijk te maken, en je hoeft het niet te koken. Het is een geweldige eiwitrijke optie voor op een broodje, in een wrap, of op een bedje van sla.

Conclusie

Je eigen lunchpakket samenstellen geeft je de vrijheid om te eten wat je wilt en wanneer je wilt. Het geeft je ook de kans om ervoor te zorgen dat je gezond eet. En als je een beetje georganiseerd bent, is het ook een goede manier om geld te besparen. Er is geen regel die zegt dat je je lunch ’s middags moet opeten. Als je liever op een ander tijdstip pauzeert of tijdens je lunchpauze doorwerkt, is er geen reden waarom je geen gezonde lunch zou kunnen inpakken en eten wanneer je klaar bent. Blijf creatief, maak plezier, en je zult in staat zijn om gezond te blijven eten, zelfs met een druk werkschema. Bekijk hier meer informatie over het bedrijf de Buurtboer.

https://www.debuurtboer.nl/