Drent Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten e-bike motoren zijn er?

De motor van uw e-bike is het hart van de elektrische fiets. Elke e-bike motor heeft zijn eigen kenmerken en dus ook zijn eigen invloed op het rijgedrag van de fiets. Welke motor heeft uw voorkeur, een e-bike met een middenmotor, achterwielmotor of een voorwielmotor? De belangrijkste verschillen leggen wij aan u uit!

 

Voorwielmotor

Een voorwiel motor zit zoals de naam zegt bij het voorwiel. Dit soort motoren zijn eenvoudig en goedkoop. Een voorwielmotor is gekoppeld aan een bewegingssensor. Wanneer het wiel begint met draaien biedt de motor ondersteuning, onafhankelijk van wat u zelf trapt. De motor heeft wel een klein beetje vertraging, omdat het wiel eerst moet draaien. Wanneer u uw e-bike vooral gebruikt voor ritjes naar de supermarkt of kleine afstanden, en u veel ondersteuning nodig heeft, dan is dit de perfecte fiets voor u. Ook een voordeel is dat e-bikes met voorwielmotoren over het algemeen een stukje goedkoper zijn dan de andere varianten.

 

Middenmotor

Middenmotoren zijn in het midden van de fiets geplaatst. Een e-bike met dit soort motor registreert hoeveel kracht u zet en geeft op basis van uw kracht ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat het fietsen met deze motor erg natuurlijk aanvoelt. Het nadeel hiervan is dat deze motor u minder ondersteuning biedt als u zelf weinig kracht kan zetten. Een e-bike met een middenmotor is geschikt voor elke soort fietstocht, ook als u vaak heuvels tegenkomt tijdens uw route. Voor hellingen is deze motor namelijk erg geschikt en biedt ruime ondersteuning.  

 

Achterwielmotor

Een e-bike met een achterwielmotor is erg comfortabel. Hij geeft u als het ware een duw in uw rug zodat u gemakkelijk bij uw eindbestemming aankomt. Deze motor is direct verbonden met het achterwiel en de aandrijving komt dus ook van achteren. Dit voelt heel vertrouwd aan, aangezien bij een normale fiets de aandrijving zich ook bij het achterwiel bevindt. Een achterwiel motor zorgt voor een snelle en sportieve fietservaring. Hierdoor is deze erg geschikt voor lange fietstochten, inclusief heuvels.

 

Tweedehands e-bikes

Bent u opzoek naar goedkope tweedehands fietsen Deventer? Bij Roto Tweewielers hebben we een uitgebreid assortiment (tweedehands) e-bikes. Dit is handig als u niet de hoofdprijs wilt betalen voor een goede fiets die u veilig naar uw eindbestemming brengt. Kijk snel op de website voor meer informatie!

https://www.rototweewielers.nl/