Drent Fotografie
Image default
Marketing

Wat is een Linkbuilding Marktplaats en hoe werkt het precies?

In de wereld van online marketing zijn er veel termen die soms nogal ingewikkeld kunnen klinken, zeker als je net begint met het opzetten van een website of webshop. Een voorbeeld hiervan is de term ‘linkbuilding marktplaats’. Maar wat is een linkbuilding marktplaats nou precies, en hoe werkt het? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

De betekenis van ‘linkbuilding marktplaats’

Een linkbuilding marktplaats is een platform waarop het mogelijk is om backlinks voor je website te kopen van andere website-eigenaren. Een backlink is simpel gezegd een link die vanaf een andere website naar jouw website wijst. Dit is belangrijk omdat Google backlinks (in bepaalde mate) ziet als een teken dat jouw website waardevolle informatie bevat. Hoe meer backlinks van hoge kwaliteit jouw website heeft, hoe beter je positie in Google kan worden. Een goede positie in de zoekresultaten zorgt er weer voor dat meer mensen jouw website kunnen vinden.

De drie pijlers van een linkbuilding marktplaats

Een goede linkbuilding marktplaats heeft drie belangrijke pijlers: kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. De websites waarop je backlinks koopt, moeten qua inhoud en kwaliteit relevant zijn aan jouw website en doelgroep. Het is belangrijk om te weten dat niet alle backlinks even goed zijn: backlinks van hoge kwaliteit zijn veel waardevoller voor Google dan backlinks van een onbetrouwbare bron. Daarnaast is het belangrijk dat de linkbuilding marktplaats betrouwbaar is: je wilt immers niet betalen voor backlinks die vervolgens niet geplaatst worden. Tot slot is betaalbaarheid een belangrijke factor: je wil natuurlijk niet te veel betalen voor een backlink.

Waarom je volgens ons moet investeren in een linkbuilding marktplaats

Er zijn verschillende redenen waarom het investeren in een linkbuilding marktplaats een verstandige keuze kan zijn. Ten eerste kan het kopen van backlinks op een linkbuilding marktplaats (mits de backlinks van hoge kwaliteit zijn) helpen om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten. Hierdoor kun je meer bezoekers op jouw website verwelkomen en dus meer conversies realiseren. Daarnaast kan een linkbuilding marktplaats je veel tijd en energie besparen: het vinden en benaderen van relevante websites om een backlink te plaatsen kan namelijk veel tijd kosten. Door gebruik te maken van een linkbuilding marktplaats, bespaar je deze tijd en kun je je focussen op andere zaken.

In het kort

Een linkbuilding marktplaats is een platform waarop je backlinks kunt kopen om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten. Het is hierbij belangrijk dat de backlinks van hoge kwaliteit zijn, relevant zijn aan jouw website en doelgroep en afkomstig zijn van een betrouwbare bron. Het investeren in een linkbuilding marktplaats kan je veel tijd en energie besparen en helpen om de zichtbaarheid van jouw website te vergroten.

Meest voorkomende vragen

1. Is het veilig om backlinks te kopen via een linkbuilding marktplaats?
Ja, mits je gebruik maakt van een betrouwbare linkbuilding marktplaats en kiest voor backlinks van hoge kwaliteit.

2. Hoeveel backlinks heb ik nodig voor een goede positie in Google?
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Het aantal benodigde backlinks is afhankelijk van diverse factoren zoals de inhoud en kwaliteit van jouw website en de concurrentie in jouw branche.

3. Hoe weet ik welke linkbuilding marktplaats betrouwbaar is?
Het is verstandig om reviews en ervaringen van anderen te raadplegen voordat je gebruik maakt van een linkbuilding marktplaats. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de website een SSL-certificaat heeft en of er goede klantenservice aanwezig is.