Drent Fotografie
Image default
Dieren

Waar koop je goedkope krabpalen

Ben jij in het bezit van katten en wil jij ze verrassen met iets dat ze waarschijnlijk echt leuk vinden? Koop dan een krabpaal voor ze! Een goede krabpaal biedt speel plezier, geeft ze de mogelijkheid om te klimmen en springen en geeft ze een veilig onderkomen waarin ze heerlijk kunnen rusten of slapen. Hangt jouw kat nog wel eens in de gordijnen? Of gebruikt ze de vloerbedekking om haar nageltjes aan te scherpen? Dan kan een kattenkrabpaal nog wel eens de oplossing bieden.

Natuurlijk zijn alle dieren, net als mensen anders. Wat de één leuk vind, kan een ander niet waarderen. Maar als we het over krabpalen hebben dan ken ik maar weinig katten die daar niet van gecharmeerd zijn. Je kunt eventueel ook een krabton kopen. Deze beschikken vaak over dezelfde eigenschappen en zijn over het algemeen wat compacter in huis.

De grote vraag is, waar koop je goedkope krabpalen?

Als eerst komt bij mij de Action in gedachte. Die winkel heeft alles wat je maar kunt bedenken en de prijzen zijn altijd aantrekkelijk. Ze hebben zoveel dierenspullen en vaak zit daar ook wel een krabpaaltje bij. De nadruk moet hier bij wel op ’tje’ worden gelegd. De krabpalen die zij aanbieden zijn namelijk niet groot en bieden vaak maar één activititeit: spelen. Voor met name kittens is dit een prima optie. Is jouw kat al wat groter of heb je een speciale raskat, denk aan een wat zwaarder en groter ras, de maine coon bijvoorbeeld. Dan moet je niet zo’n klein prutteltje kopen. Die ligt binnen enkele uren uit elkaar en in zo’n geval is goedkoop eerder duurkoop.

Er zijn gelukkig ook veel webshops die krabpalen tegen scherpe prijzen aanbieden. Eén daarvan is bijvoorbeeld de Krabpaalwebshop uit Zutphen. Zij verkopen kattenmeubels in allerlei maten met behoorlijk hoge kortingen. Je hoeft echt niet voor de grootste te gaan om je huisdier blij te maken. Een middenmaatje biedt vaak ook diverse palen om in te klimmen, diverse lig en slaapplekken en een muisje of iets dergelijks om mee te spelen.

Zelf maak ik altijd de mooiste foto’s van onze katten als ze op onze kattenkrabpalen lopen te ravotten. Dat zijn dan vaak van die echte actie foto’s, heerlijk is dat. Ik heb ook nooit last van katten die mijn meubels of iets dergelijks vernielen. De één of twee van die kattenmeubels in huis is denk ik echt voldoende. Ik heb zelf 3 katten en die liggen 9 van de 10 keer wel of in het kattenmandje, in de krabpaal of ergens in een holletje van de krabton.