Drent Fotografie
Image default
Dieren

4 redenen om professionele portretfoto's te laten maken

Met een mobiele telefoon die je altijd bij de hand hebt, is een foto snel gemaakt. Je maakt een selfie of een van je vrienden neemt je op de foto. Vaak zijn de resultaten helemaal niet verkeerd. De huidige smartphones hebben kwalitatief goede camera’s, zodat je vaak een aardig goed gelukt portret krijgt. Maar toch kun je deze foto’s over het algemeen niet gebruiken voor professionele doeleinden. In dat geval kies je beter voor een professionele portretfotograaf.

  1. De beste kwaliteit maakt ook de beste indruk

Op de vraag waarom je kiest voor professionele portretfotos moet je eigenlijk bij de kern beginnen. Wanneer heb je deze portretfotos eigenlijk nodig? Dat kan voor een aantal situaties zijn. Bijvoorbeeld bij een sollicitatie of als onderdeel van de presentatie van het team op de website van het bedrijf waar je werkt. Ook op je social media-accounts wil je professioneel voor de dag komen. En dat gebeurt niet als je profielfoto gemaakt is tijdens een dagje op het strand. Kies daarom voor portretfotos die de uitstraling hebben die je beoogt, namelijk betrouwbaar, professioneel en serieus. En dat bereik je als je foto de juiste scherpte heeft, met de juiste belichting is gemaakt en waar je niet alleen heel natuurlijk, maar ook op je voordeligst op staat.

  1. Professionele begeleiding voor de beste foto

Als je moet poseren voor portretfotos, levert dat vaak ongemakkelijke momenten op. Je weet je geen houding te geven, je hebt een onnatuurlijke lach en je wordt er onzeker van. Bij een professionele fotograaf krijg je de begeleiding die je nodig hebt om dit soort situaties te voorkomen. Dankzij de kennis en ervaring kan de fotograaf het beste uit je bovenhalen en daardoor ook voor portretfotos zorgen die er ontspannen en tegelijk professioneel uitzien. Zonder dat het afbreuk doet aan jouw persoonlijkheid. Want de portretfotos moeten natuurlijk wel herkenbaar zijn en blijven.

  1. Een compleet ingerichte fotostudio

Het vakmanschap van de professionele portretfotograaf bestaat niet alleen uit kennis en vaardigheid. Ook de apparatuur die gebruikt wordt tijdens het maken van de portretfotos leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat een beroepsfotograaf een goed uitgeruste studio heeft met de juiste apparatuur, lenzen en belichting. Want ook dat draagt bij aan de goede kwaliteit van portretfotos. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de fotograaf creatief is en inzicht heeft in de manier waarop jij op je voordeligst gefotografeerd kan worden.

  1. Bereid je goed voor op het maken van een portretfoto

Tijdens het maken van portretfotos is veel van het proces in handen van de fotograaf. Maar jij kunt jezelf ook voorbereiden op het maken van portretfotos. Kies kleding uit die je normaal gesproken ook naar je werk zou dragen, zodat je herkenbaar op de foto staat. Datzelfde geldt natuurlijk voor je kapsel, kies er niet voor om ineens het roer om te gooien, speciaal voor de foto. Wil je een professionele make-up, maar weet je zelf niet hoe je dat aan moet brengen? Informeer dan bij de fotograaf naar de mogelijkheden. In veel gevallen kun je hiervoor een visagiste inhuren. Zo kun je met nog meer zelfvertrouwen professionele portretfotos laten maken.