Drent Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Een onontdekt stukje vlees: Picanha

De Picanha is een overheerlijk en mals stukje vlees, wat nog bekend moet worden in Nederland. Wees er als één van de eersten bij en steel de show met dit heerlijke stukje vlees.

Waar komt de Picanha vandaan?

De Picanha is een heerlijk stukje rundvlees wat uit Brazilië komt. Hier is het ’t meest populaire stukje vlees. De Brazilianen houden ervan! Ondertussen wordt het ook op veel andere plekken in de wereld gegeten en kan het vlees ook uit andere landen komen.

Wat is Picanha?

Picanha is een stuk vlees wat van een rund komt. Het komt van de achterkant van de rug van het rund, vlak bij de staart. Dit stukje van het rund kent nauwelijks beweging. Dat heeft een heel groot voordeel: dit staarstuk is daarom extra mals. Dit is het geheim van het Picanha vlees.

Lekker Picanha

Je kunt de Picanha op een vergelijkbare manier bereiden als een biefstukje. Toch kent de Picanha veel meer smaak dan de biefstuk omdat er een lekker vetlaagje boven op het staarstuk zit. Dit vetlaagje zorgt voor extra smaak in het vlees.

Bereiden

Voordat je de Picanha gaat bereiden, is het verstandig om het eerst uit de koeling te halen en om kamertemperatuur te laten komen. Zorg ervoor dat het stuk vlees in een afgedekte container zit zodat er niets op het stukje vlees kan komen. Je kunt de Picanha een klein beetje insnijden en van wat zout voorzien. Door het toevoegen van zout, zal de smaak van de Picanha nog lekkerder worden. Het is verstandig om na het toevoegen van het zout nog een tijdje te wachten voordat je de Picanha gaat bereiden. Op die manier wordt het zout beter in het stukje vlees getrokken. Daardoor zal minder vocht verloren gaan terwijl je de Picanha bereidt.

Tip: gooi het op de barbecue

Barbecueën is altijd goed, maar het is extra lekker met een stuk Picanha. De Picanha kan heerlijk bereid worden op de barbecue. Je kunt de Picanha goed grillen op de barbecue en de binnenkant wat rauwer laten. Hierdoor is het stuk heerlijk mals. Om te weten of de Picanha gaar is aan de binnenkant, kun je een kernthermometer gebruiken. Dan hoef je de Picanha niet onnodig in te snijden om te kijken hoe het ervoor staat.

Tot slot

De Picanha is een heerlijk stukje vlees wat nog niet zo populair is in Nederland. Gegarandeerd succes dus als jij dit stukje vlees op de barbecue gooit en jouw gasten hier heerlijk van kunnen smullen.