Drent Fotografie
Image default
Foto producten

Een foutje is zo gemaakt

Kleine foutjes kunnen tot grote ongelukken leiden. En hoe meer tijd er tussen het maken van de fout en het ontdekken van de fout, hoe meer inspanning het vergt om de fout te herstellen. Het is van belang om geen fouten te maken. Maar voorkom je dit door extra te controleren of met meer nauwkeurigheid te werk te gaan? Wie controleert de salarisadministrateur?

Zo op het eerste gezicht lijkt het bijhouden en doorvoeren van de salarissen misschien een makkelijk vak. Maar dat is niet helemaal waar. De complexe wetgeving waarmee wij in Nederland te maken hebben maakt dit geen eenvoudige job. Mede ook door de constant veranderende wetgeving. Het vergaren en toepassen van deze kennis kan niet iedereen. Hierom besteden MKB ondernemers de salarisadministratie vaak uit.

De fouten die worden gemaakt op het gebied van salarisadministratie kunnen vaak opgedeeld worden in twee categorieën: 1. Het niet benutten van kansen in de wet- en regelgeving. 2. Echte fouten. Nu komen de fouten die in de eerste categorie gemaakt worden nauwelijks aan het licht. Het is zonde als je er geen gebruik van maakt, maar je kunt er niet op gestraft worden. Echter, de fouten die worden gemaakt in de tweede categorie kunnen wel vervelende gevolgen hebben. Ze worden op een gegeven moment altijd wel opgemerkt door de belastingdienst. Dus is het van belang dat deze goed hersteld worden of beter nog, nooit gemaakt worden.

Het herstel van dergelijke fouten vereist een bepaald niveau van expertise, evenals het niet maken van die fouten. Meestal is verstandig om de salarisadministratie uit te besteden aan een erkend gespecialiseerd bedrijf. CBBS doet de salarisadministratie voor meer dan 2500 bedrijven en instanties. Genoeg ervaring dus en met hun online salarisadministratie heeft u alles wat u nodig heeft. Bovendien hoeft u niet bang te zijn nare verassingen van de belastingdienst.

http://www.cbbs.nl