Drent Fotografie
Image default
Foto producten

Achteruitrijcamera is belangrijk

Een achteruitrijcamera is een hele goede tool voor onderweg. Elke bestuurder heeft er voordeel van. In sommige auto’s is het belang van een goede achteruitrijcamera veel minder dan in andere auto’s. Kleine auto’s hebben doorgaans minder voordeel van een achteruitrijcamera dan grote auto’s, want kleine auto’s hebben beter zicht rondom het voertuig. Sommige grote voertuigen daarentegen hebben op sommige delen van wat er rondom hen gebeurd helemaal geen zicht. Grote auto’s hebben dus veel meer voordeel van achteruitrijcamera’s. 

Toch is een achteruitrijcamera voor elke auto aan te raden. Door het extra zicht verklein je namelijk de kans dat je tegen een paaltje rijdt tijdens het achteruitrijden. En niemand vindt blikschade leuk. Grote automoeten eigenlijk allemaal een achteruitrijcamera hebben. Want het zicht van een grote auto is op sommige punten veel te weinig, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Veel ongelukken met grote voertuigen gebeuren ook in gebieden waar de chauffeur niet zoveel kan zien. 

Een achteruitrijcamera kan chauffeurs hier helpen om in de grote dode hoek achter hun voertuig te kijken. Veel voertuigen hebben alleen geen achteruitrijcamera, omdat achteruitrijcamera’s best duur zijn. Vanaf ergens in de tweehonderd euro kun je een simpele achteruitrijcamera kopen. Wil je een iets luxere camera dan kan je ook camera’s van vijfhonderd euro kopen. 

Het vervelende aan alle achteruitrijcamera’s is dat elk merk haar eigen standaarden heeft. Een weaco achteruitrijcamera kan niet worden gekoppeld aan een scherm van camos. Ook kan een camos achteruitrijcamera niet worden gekoppeld aan een scherm van waeco. Het is daarom nodig om zowel scherm als camera bij hetzelfde merk te kopen. Alleen van zwitserland heeft oplossingen om hun camera’s te laten aansluiten op monitors van andere merken en heeft ook oplossingen om hun monitors te laten aansluiten op cameras van andere merken. Zo heb je bij de aanschaf van een achteruitrijcamera ook keus uit het assortiment van van zwitserland 

http://www.vanzwitserland.nl/