Drent Fotografie
Image default
Dienstverlening

Welke schakelaar van de groepenkast doet wat?

Elke groep gaat naar een ander deel van je huis/pand. Een voorbeeld: De linker groep gaat naar je badkamer en de rechter groep gaat naar de woonkamer. Je hebt dus ook genoeg groepen nodig om alle elektriciteit in je huis te kunnen krijgen. Wanneer je groepenkast dus te weinig groepen heeft dan kan je niet alles aansluiten van je huis. De keuken en de wasmachine hebben meestal een groep voor alleen zichzelf. Dit doen ze want anders als er teveel stroom naar de groepenkast gaat dan kan er kortsluiting ontstaan. De keuken en de wasmachine verbruiken veel energie dat is de grootste reden dat ze alleen op een groep zitten. Elektriciens zeggen ook dat dat het veiligst is om te doen en geven je dat altijd als advies als je dat niet aan het doen bent.

Groepen staan op volgorde

De meeste groepen staan op een volgorde van waar welke groep behoort. groep 1 hoort meestal bij de woonkamer, groep 2 gaat meestal naar de keuken, groep 3 gaat meestal naar de slaapkamer, groep 4 gaat meestal naar de tuin, groep 5 gaat meestal naar de wasmachine, groep 6 gaat meestal naar de wasdroger, groep 7 gaat meestal naar de vaatwasser en er zijn meestal nog een paar groepen maar die worden dan gebruikt voor dingen die niet iedereen in hun huis hebben.

Grotere huizen hebben grotere groepen nodig

Wanneer je in een hele grote huis woont dan heb je ook meer kamers dan normaal. Je hebt dan ook meer groepen nodig want je wilt natuurlijk wel overal elektriciteit hebben in je huis. De meeste grotere huizen verbruiken ook meer elektriciteit dus je moet dan ook een betere groepenkast aanschaffen als je dat nog niet hebt gedaan. De elektriciens geven je dit ook voor advies.