Drent Fotografie
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij een verstopte afvoer in Den Haag?

Een verstopte afvoer kan een grote ergernis zijn. Of het nu gaat om de wasbak, toilet of douche, het is nooit fijn als het water niet meer wegloopt. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere verstoppingen te voorkomen. Maar wat kun je doen bij een verstopte afvoer in Den Haag? In deze blog gaan we hier dieper op in.

1. Voorkom verstoppingen
Het is gemakkelijker om verstoppingen te voorkomen dan om ze te verhelpen. Zorg er daarom voor dat je geen etensresten, vet en andere troep door de afvoer spoelt. Gebruik ook geen vochtige doekjes in het toilet. Deze zijn namelijk niet oplosbaar en kunnen makkelijk een verstopping veroorzaken.

2. Verstopping zelf oplossen
Als je merkt dat het water niet meer wegloopt, kun je het beste eerst even proberen om zelf de verstopping op te lossen. Gebruik geen chemische middelen, deze kunnen de leidingen beschadigen. Je kunt bijvoorbeeld een ontstoppingsveer of ontstopper gebruiken. Een ontstoppingsveer is een lange veer die door de afvoer wordt geleid om de blokkade los te maken. Een ontstopper is een rubberen bal die je op de afvoer plaatst en dan op en neer beweegt.

3. Schakel een loodgieter in
Als het je niet lukt om de verstopping zelf op te lossen, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft de juiste kennis en apparatuur om de verstopping te verhelpen. Hij kan bijvoorbeeld een hogedrukspuit gebruiken om de afvoer schoon te spuiten. Daarnaast kan de loodgieter controleren of er problemen zijn met de leidingen.

4. Oorzaken van verstoppingen
Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een verstopte afvoer. Verouderde leidingen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor blokkades. Daarnaast kan er sprake zijn van wortelgroei in de leidingen of scheuren in de leidingen. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen om verdere verstoppingen te voorkomen.

5. Schakel tijdig hulp in
Een verstopte afvoer kan voor veel overlast zorgen. Het is dus belangrijk om tijdig hulp in te schakelen. Door snel actie te ondernemen kunnen verdere verstoppingen worden voorkomen en ben je uiteindelijk goedkoper uit. Wacht daarom niet te lang en schakel bij een verstopte afvoer direct een professional in.

Een verstopte afvoer Den Haag kan voor veel overlast zorgen. Het is belangrijk om verdere verstoppingen te voorkomen. Gebruik daarom geen etensresten, vet en vochtige doekjes in de afvoer. Probeer een verstopping eerst zelf op te lossen, maar schakel bij serieuze verstoppingen tijdig een loodgieter in. Door snel te handelen kunnen verdere verstoppingen worden voorkomen.

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/afvoer-ontstoppen/afvoer-ontstoppen-den-haag/