Drent Fotografie
Image default
Dienstverlening

Op zoek naar een vacature voor verpleegkundige?

Een vacature als verpleegkundige vervullen: wil jij ook die vacature vervullen? Lees dan deze blog over het zijn van verpleegkundige en hoe je deze vacature kunt vervullen. De weg ernaar toe zal worden beschreven, de functieomschrijving zal volgen en daarnaast zullen nog algemene tips voor solliciteren worden gegeven, zodat jij die vacature als verpleegkundige binnen de kortste keren kan gaan vervullen

 

Wat houdt het in om verpleegkundige te zijn?

Als je een verpleegkundige bent denk je al snel aan het standardbeeld dat de werkzaamheden omvat. Het is anders en zeker in de praktijk. We lichten het even toe. Het algemene doel is het genezen, het verzorgen en ook het ontwikkelen van de verbetering van het leven van de patiënten. Dat is van levensbelang en als je van mensen beter zien worden houdt is dit bij uitstek het geschikte beroep voor jou. Als je de vacature als verpleegkundige wilt vervullen moet je denken aan de volgende taken: wasse, verschonen, het verzorgen van wonden en bijvoorbeeld het inbrengen van een sonde.

 

Hoe word je verpleegkundige: een duidelijk beeld geschetst

De meest gebruikelijke opleidingen die er bestaan om een verpleegkundige te worden zijn de mbo en de hbo opleidingen. Bij mbo moet je niveau 4 hebben gedaan. Beide opleidingen hebben een duur van vier jaar en je kunt werken en leren combineren. Ideaal toch? Je hebt daarnaast altijd de mogelijkheid om je te specialiseren, iets dat ook veel mensen willen doen uiteraard. Zo kun je Intensive Care verpleegkundige worden, oncologieverpleegkundige is ook een optie.

 

Hoe vervul ik deze vacature?

Jij bent erover uit, jij wilt de vacature als verpleegkundige gaan vervullen. Een uitstekende keuze. Zorg dat jij de juiste vooropleiding hebt en een goed CV, goede motivatiebrief en cijferlijst gaan je hierbij absoluut helpen. Nog vragen? Deze kun je altijd stellen! Bezoek de site van DrieGasthuizenGroep voor meer informatie.