Drent Fotografie
Image default
Product fotografie

Houtverf naar het Zweedse voorbeeld

Wanneer je denkt aan Zweden, kom je al snel uit bij het verbazingwekkende landschap. Grote bossen en meren, waarvan je de overkant van de plas haast niet kan zien. Ook denk je al snel aan alle houten huizen die ze daar hebben. Daarnaast zijn ook tuinhuisjes en schuren van hout gemaakt, waardoor de Zweden een uitstekend recept voor houtverf hebben weten te ontwikkelen. Dit recept is gebaseerd op voornamelijk natuurlijke oliën, wat de oorzaak vormt voor de hoge vochtreguleringsgraad van de verf.

Vaak hebben Nederlanders last van afbladderende verf als gevolg van een lage vochtregulatie van houtbeits. Door het uitzetten van het hout in de winter of het krimpen van het houten oppervlak in de zomer bladdert de verf eenvoudig af en kun je haast ieder jaar opnieuw de schuur of schutting verven. Met de dekkende beits van Moose Färg heb je hier echter helemaal geen last meer van, omdat de natuurlijke oliën zorgen voor een goede vochtregulatie. Tevens is het niet nodig om het hout tussen de twee verflagen op te schuren, omdat de houtverf goed hecht aan het houten oppervlak. Hoewel het wel mogelijk is en eventueel een mooier resultaat op kan leveren, is het opschuren niet een must. Ga jij binnenkort ook een houten oppervlak verven, maar heb je dit nog nooit eerder gedaan? Bekijk dan snel de website van Moose Färg voor professionele tips voor het verven van hout.

Niet alleen verkoopt Moose Färg houtbeits van uitstekende kwaliteit, maar ook bieden wij verf voor hout met advies. Naar het Zweedse voorbeeld werken wij met kwalitatieve tools en verf en wij dragen dan ook graag deze kennis aan jou over voor het optimale eindresultaat. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen over al jouw vragen over ervaringen, houtverf of verftechnieken.

https://www.moosefarg.nl/