Categoriearchief: Fotostudio

Drent-fotografie

Tram-tram-tram-trampoline springen!

Ze doen het vaak goed op dorpsfeesten. Het is een duo afkomstig uit Geertruidenberg. Oorspronkelijk waren ze actief in de bouwsector, maar begin deze eeuw gingen ze zich toeleggen op feestmuziek. En niet zonder succes. Hun allereerste hit? ‘Ik heb een toe toe toeter op mijn waterscooter!’ Iedereen zingt en schreeuwt het mee met wat drankjes op. In 2006 halen ze met Boten Anna de nummer 1 positie van de top 40 in Nederland. En ze maakte ook het nummer Trampoline. Ik heb het natuurlijk over de Gebroeders Ko.

 

En gelijk hebben ze. Trampoline springen is ook gewoon leuk om zomaar eens even te doen. Zoals de Gebroeders Ko al zeggen: je kunt erop springen als een kangoeroe. De aantrekkingskracht van een trampoline is groot. Lekker buiten als het zonnetje schijnt even een paar minuten springen. Dat is ook gewoon erg lekker. Veel tuinen hebben er een. En dat is in de eerste plaats leuk voor de kinderen, maar als ouder geniet je natuurlijk ook fijn mee. Is het niet omdat je zelf lekker mee springt, dan is het wel omdat de kinderen een kunstje hebben geleerd dat ze je graag willen tonen.

 

Zo’n trampoline staat garant voor uren speelplezier. Zoals gezegd geldt dat net zo goed voor volwassenen. Het is bovendien een duurzame investering. Een trampoline kan echt jaren mee en heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat je de trampoline goed schoon houdt en is het goed om er in de winter een doek overheen te doen. Je wilt de trampoline ook veilig houden en daarvoor zou een veiligheidsnet voor trampoline kunnen dienen. Zo weet je zeker dat de kinderen niet naar beneden kunnen vallen en dat is wel zo geruststellend. Met de juiste attributen maak je springen leuk en veilig en kunnen de kinderen dit heel hun jeugd doen.

 

https://www.trampolines.nl

Doelgroep bereiken? Leer zakelijk vloggen

Om een bepaalde doelgroep te bereiken, zetten bedrijven steeds vaker vlogs in. En dat gaat helaas niet altijd goed. Bedrijven komen erachter dat de kwaliteit van vlogs niet veel beter zijn dan een gemiddelde vakantievideo. Dan biedt een cursus vloggen voor bedrijven uitkomst.

Meest voorkomende fouten bij zakelijk vloggen

Vloggen heeft een lage instap omdat je met een smartphone al best aardige video’s kunt opnemen. Toch blijkt dat er meer bij komt kijken dan alleen het vasthouden van je smartphone. Denk maar eens belichting, geluid, een goed verhaal en het plaatsen van een bedrijfslogo tijdens de nabewerking.

Al deze onderdelen hebben invloed op hoe de doelgroep de vlog ervaart. Als een vlog er niet professioneel uitziet, dan doet het eerder afbreuk dan dat het de merkidentiteit en vertrouwen helpt. Een cursus vloggen is daarom ook geen onnodige luxe. Wil je weten wat de meest voorkomende fouten zijn bij zakelijk vloggen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Geen goede belichting

Iemand die jouw vlog bekijkt, ziet graag de persoon duidelijk in beeld. Het is niet fijn als het gezicht van de persoon donker is. Maar dit gebeurt snel als het licht van achteren komt. Kies daarom nauwkeurig je standpunt uit en zorg dat het meeste licht op je gezicht valt. Film je binnen? Maak gebruik van het zonlicht dat via een raam naar binnenkomt of gebruik studiolampen.

Let ook op het geluid

Wanneer je een vakbeurs bezoekt, is het leuk voor je kijkers om jouw ervaringen te delen. Een opname op de beursvloer spreekt dan tot de verbeelding. Waar bedrijven vaak de mist mee ingaan is dat ze tijdens de vlog niet verstaanbaar zijn. Bijgeluiden kunnen de eigen stem makkelijk overtreffen. Wil je verstaanbaar zijn? Gebruik een externe richt– of dasspeldmicrofoon.

Het verhaal komt niet lekker over

Het is heel verleidelijk om bij ‘once in a lifetime’ moment direct de smartphone te pakken en uit de losse pols te filmen. Toch is dit slechts voorbestemd aan een select groepje vloggers die er talent voor heeft. In de praktijk zie je daarom vlogs zonder duidelijke inleiding en booschap. Zon verhaal komt natuurlijk niet lekker over. Deze vlogs hebben weinig kans om tot het einde bekeken te worden. Beter is dan om vooraf een storyboard te maken en eventueel aangevuld met een script.

Zakelijk vloggen kun je leren

Sinds 2016 verzorgt VlogStudio studio-opnames en geeft vlogcursussen aan bedrijven en weet waar zij mee worstelen. In eerste instantie komen bedrijven vooral vanuit de wens hoe ze de smartphone moeten bedienen en hoe ze moeten omgaan met licht en geluid.Maar tijdens de cursus worden ze steeds meer bewust dat vloggen een waardig onderdeel is van de corporate communicatie. Om bedrijven professioneel te laten vloggen levert VlogStudio cursussen op maat. Dit houdt in dat er specifieke aandacht wordt besteed aan de merkidentiteit, boodschap en formats die voor de organisatie relevant zijn.

VlogStudio is samensmelting tussen Netrespons contentmarketing en Videologic videoproducties. Door de expertise van beide organisaties samen te brengen krijgen bedrijven de kans om zich te onderscheidenmiddels professionele vlogs.

Meer weten over zakelijk vloggen of cursussen zakelijk vloggen? Kijk op VlogStudio.

https://www.vlogstudio.nl/
Drent-fotografie

Fotograaf Raalte

Wie is de meest veelzijdige fotograaf van Raalte?

 

Bekend van onder andere de Roalter Wind, Hoezo?Heino, het Beleven Magazine en vele andere reclame producties is de fotograaf van fotostudio Vincent Hartman Fotografie. Welicht minder bekend is dat deze reclame en bedrijfsfotograaf ook het fotowerk verzorgt voor vele Sallandse families en particuliere opdrachtgevers uit Zwolle. 

 

De fotostudio van de fotograaf ligt mooi centraal tussen Raalte en Zwolle en is een comfortabele plek voor een individueel portret, profielfoto en familiefoto’s tot ongeveer 15 personen. De studio heeft een grote vast rondwand waardoor snel van opstellinge gewisseld kan worden. U hoeft bij ons niet eerste allerlei berekeningen te doen voordat u weet waar u wat kosten betreft aan toe bent. Wij werken niet met ‘lokkertjes’ om u later te verassen met hoge bijkomende kosten. U betaald een uurtarief en daarbinnen is alles mogelijk. 

 

Belangrijker is echter de speelsheid en creativiteit waarmee de beelden tot stand komen. De studio biedt mogelijkheden tot frisse lichte foto’s, stemmige schaduwrijke beelden of kleurige krachtige beelden. Ook kunnen we foto’s projecteren op de achterwand en meebelichten in de foto. 

 

De studio heeft een ruime ontvangst ruimte waar we de ideeen kunnen bespreken en waar in alle privacy omgekleed kan worden. Er is een goed verlichtte spiegel voor haar en visagie, evenals een kappersstoel en visagiekruk.

 

 

Ook verzorgt de fotograaf vastgoedfotografie en fotografie van bedrijfsinterieurs voor interieurbouwers en projectinrichters. Ook productfotografie voor de meest uiteenlopende branches en natuurlijk portretfotyogafie op lokatie voor een aantal landelijke vakbladen.

 

Bruidsreportages

 

De van oorsprong uit Zwolle afkomstige fotograaf maakt al vanaf de beginjaren negentig prachtige bruidsreportages. Hoewel de focus van het fotografiebedrijf primair ligt op reclame en bedrijfsfotografie blijven trouwreportages leuk om te doen. Ook hier gaat de fotograaf conceptmatig te werk na elkaar voor de huwelijksdag uitgebreid gesproken te hebben over het programma, lokaties en sfeer. De fotograaf levert uitsluitend een volledig product af in de beste albums verkrijgbaar in de markt. Het gaat hier om de albums van Vakcolor, Verka en Jorgenson. 

 

 Kom eens kennismaken met deze veelzijdige fotograaf. Wij verwelkomen u graag in onze studio.

 

 

https://www.studiovhf.com/fotograaf-fotostudio-heino-raalte