Drent Fotografie
Image default
Zakelijk

Een crisismanagement cursus voor ondernemers: waarom is dit belangrijk?

In de huidige tijd is er sprake van veel crisis. Denk aan de klimaatcrisis, de woningnood of de oorlog in Oekraïne. Maar ook in kleinere vorm, bijvoorbeeld binnen bedrijven, kan zich van het ene op het andere moment een crisis voordoen, die grote impact heeft op het functioneren van je bedrijf of eenmanszaak. Om ellende te voorkomen, is het aanbieden of volgen van een crisismanagement cursus voor jouw bedrijf van belang. Maar wat is crisismanagement cursus inhoudelijk voor een cursusvariant? En welke voordelen heb je als crisismanagement binnen jouw bedrijf een actueel thema is?

Een definitie van crisismanagement

Crisismanagement behelst alles wat te maken heeft met het managen van een plotselinge calamiteit is in bedrijven. Het kan hierbij gaan om calamiteiten als een brand, een bedrijfsongeval of een grote stroomstoring. In een crisismanagement cursus leer je, of een van je collega’s, hoe er in dit soort situaties efficiënt opgetreden moet worden om de crisis het hoofd te bieden. Een crisismanagement cursus wordt ook wel eens een crisisbeheersingscursus genoemd, omdat het gaat om de beheersing van een crisissituatie. Er wordt bij deze cursussen inhoudelijk voorzien in een preventieplan, maar zeer zeker ook in een plan hoe te handelen in een crisissituatie. Ook komen andere aspecten aan de orde, zoals: hoe communiceer je richting je personeel als er sprake is van een crisis? En hoe licht je, bij grote crises, de pers in over dit de betreffende calamiteit? Belangrijk is verder ook hoe er als organisatie omgegaan wordt met eventueel leed van betrokkenen, bijvoorbeeld na een bedrijfsbrand met slachtoffers of wanneer er gewonden/ doden zijn gevallen.

Voordelen van een cursus crisismanagement

Een interessante plus van een crisismanagement cursus voor bedrijven is het feit dat dit binnen organisaties een hoop rust, zekerheid en duidelijkheid geeft. Iedereen weet namelijk hoe er in crisissituaties wordt opgetreden en wat zijn of haar taak/rol in die gevallen is. Een cursus crisisbeheersing zorgt er ook voor dat jouw medewerkers zich veiliger voelen op de werkvloer.

Regel nu een professionele crisismanagement cursus voor jouw onderneming!

Wil je meer weten over het volgen van een cursus risicobeheersing voor jouw bedrijf. Bezoek dan de website van Crisicom en bekijk alle soorten cursussen en mogelijkheden die worden aangeboden.