Drent Fotografie
Image default
Sport

De topscorers in het voetbal ooit

bijscholing voetbaltrainer

De lijst van voetballers met de meeste doelpunten in de geschiedenis strekt zich uit van spelers die hebben gespeeld vanaf het begin van de 20e eeuw tot heden. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi behalen punten op deze ranglijst in een ongekend tempo in het moderne voetbal, maar er zijn er van wie de resultaten nog indrukwekkender zijn. De beoordeling van de topscorers in het voetbal is dus de top 10.

1) Arthur Friedenreich – 1329 goals

Verrassend genoeg is de persoon die bovenaan deze lijst staat niet Pele, maar een andere Braziliaan genaamd Arthur Friedenreich. De Braziliaanse aanvaller bracht maar liefst 26 jaar door van 1909 tot 1935 en scoorde maar liefst 1.329 doelpunten in zijn carrière. Hij was de winnaar van de America’s Cup en de houder van de gouden laars in 1919.

Hij vertegenwoordigde Brazilië echter nooit op het WK, omdat er een ernstig meningsverschil was tussen de voetbalcompetities van de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo. Bijgenaamd “The Tiger”, was hij de eerste uitstekende zwarte speler en gedurende zijn carrière werd hij geconfronteerd met vele barrières en wijdverbreid racisme. Hij werd gekroond tot “King of Football” tijdens een Braziliaanse Tour of Europe in 1925. Wijlen Arthur Friedenreich is met 1.329 doelpunten de grootste doelpuntenmaker in de voetbalgeschiedenis.

2) Pele – 1281 goals

Op het WK van 1958 werd de 17-jarige spits misschien wel het grootste wonderkind aller tijden. Met zijn snelheid, gratie, immense evenwicht, indrukwekkende kracht en, belangrijker nog, superieure intelligentie, is Edson Arantes do Nascimento, liefkozend bekend als Pele, waarschijnlijk een van de grootste voetballers aller tijden. Drie Wereldbekeroverwinningen in 1958, 1962 en 1970. Pele is de enige speler ter wereld die zo’n succes behaalt. Hij scoorde 1.281 doelpunten in 1.363 wedstrijden.

De spits die de wereld door zijn spel in voetbal deed geloven, de speler die een hele natie verenigde, natuurlijk, het is moeilijk om iemand te vinden die het beter deed dan de legendarische Pele. Pele speelde nooit voor Europese clubs en besteedde het grootste deel van zijn carrière aan de Santos-club, waar hij als kind begon te spelen. Bij New York Cosmos bracht hij twee seizoenen door voordat hij zijn geweldige carrière beëindigde.

3) Josef Bitzan – 805 goals

Josef Bican, een speler met een ongelooflijke doelpuntenverhouding van 1,52, was 5 keer de topscorer van het seizoen in Europa. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) kende Bizan de Ballon d’Or toe als de grootste scorer van de vorige eeuw. Bican is vooral bekend van zijn tijd bij Rapid Wenen en Slavia Praag. Hij is de enige persoon in de geschiedenis van het voetbal die drie keer in een wedstrijd zeven doelpunten heeft gemaakt. Zijn records voor gescoorde doelpunten in “Rapid” en “Slavia” zijn nauwelijks geloofwaardig. In 49 wedstrijden voor Wenen scoorde hij 52 doelpunten en voor Praag speelde hij 217 keer en scoorde hij maar liefst 395 doelpunten. Met 805 goals in zijn carrière staat de lange, knappe en snelle Oostenrijker op de derde plaats in de lijst van de topscorers in de voetbalgeschiedenis.

4) Romario – 743 goals

Na een lange en succesvolle carrière van bijna 24 jaar is Romario een van de grootste doelpuntenmakers ooit geworden. De Braziliaan wordt het best herinnerd toen hij speelde in Eindhoven en Barcelona. Met een uitstekend dribbel- en afwerkingsvermogen maakte Romario moeiteloos en zelfverzekerd naam als een van de meest gevreesde aanvallers aller tijden. Hij scoorde 165 doelpunten in 167 wedstrijden voor PSV en scoorde 39 doelpunten in zijn twee seizoenen bij Barcelona. Romario speelde voor clubs als Flamengo, Vasco da Gama, PSV, Barcelona en Valencia en scoorde maar liefst 688 goals in 886 wedstrijden. Hij scoorde ook 55 goals voor Brazilië en 743 goals in zijn carrière.

5) Gerd Müller – 711 goals

Gerd Müller is de dodelijkste afmaker in de voetbalgeschiedenis. De Duitser was niet een van degenen die ongelofelijk dribbelde of zijn tijd verspilde met ondenkbare schijnbewegingen. Wat hij deed was doelpunten maken en scoren elke keer dat hij speelde. De statistieken van Müller zijn werkelijk verbazingwekkend. Hij scoorde 711 doelpunten voor de club en het nationale team, en vestigde zelfs het record voor de meeste doelpunten in het kalenderjaar voordat hij werd verslagen door Lionel Messi. De bekende voetbalschrijver David Winner beschreef het spel van Mueller het best toen hij zei:

“Hij kwam nooit in de buurt van het traditionele idee van een geweldige voetballer, maar hij had een dodelijke acceleratie op korte afstanden, een geweldige koers en uitstekende scoringsinstincten. Zijn korte benen gaven hem een ​​ongewoon laag zwaartepunt, zodat hij snel kon draaien en met een perfecte balans in de ruimte en met snelheden waardoor andere spelers zouden vallen. Hij wist ook hoe hij doelpunten moest maken in de meest onverwachte situaties. “

Müller is gewoon de beste afmaker in de voetbalgeschiedenis.

6) Ferenc Puskas – 700 koppen

Ferenc Puskas, met zijn daverende linkervoet en uitstekende positioneringsvaardigheden, is zonder twijfel een van de beste spelers die het spel ooit heeft gespeeld. Hij was de hoeksteen van de alles veroverende “magische Magyaren” en leidde het Hongaarse team naar ongekend succes. In de tweede helft van zijn carrière vormde Puskas een dodelijke combinatie met de grote Alfredo Di Stefano tijdens zijn ambtstermijn bij Real Madrid, toen het duo de verdediging verscheurde en Los Blancos vijf opeenvolgende titels en drie Europa Cups veilig stelde. De legendarische Hongaarse aanvaller was vier opeenvolgende seizoenen topscorer van La Liga. Zijn fenomenale bekwaamheid blijkt duidelijk uit het feit dat hij 616 doelpunten scoorde in 620 wedstrijden. Hij heeft ook het record van Hongarije met 84 goals in 85 optredens. Met 700 goals in zijn verbluffende carrière is Puskas de zesde hoogste scorer in het voetbal.

7) Cristiano Ronaldo – 671 goals

Cristiano Ronaldo, een van de twee uitstekende spelers van deze generatie, is zonder twijfel een van de beste spelers aller tijden. Net als Messi heeft Ronaldo 5 gouden ballen. Ronaldo kwam destijds over van Manchester United voor een recordbedrag van 94 miljoen euro en was tot dusver elke euro waard. Sinds hij naar Real Madrid verhuisde, zijn zijn goalscoring-prestaties verbluffend. Met Real Madrid won hij vier keer de Champions League-titel, nog een keer met Manchester United. In 2018 werd het voor 117 miljoen euro overgenomen door Juventus. Hij zal hoogstwaarschijnlijk langer zijn dan # 7 wanneer zijn carrière eindigt.

8) Lionel Messi – 657 goals

Lionel Messi heeft 5 keer de Ballon d’Or gewonnen. Ongelofelijk. De kleine Argentijn is sinds 2008 de leider van Barcelona en heeft vele spannende optredens voor Barcelona en Argentinië ontvangen. De Argentijnse maestro scoorde maar liefst 657 goals in 776 optredens. Messi, de speler die samen met Cristiano Ronaldo een generatie definieerde, is verreweg een van de grootste voetballers aller tijden. Messi is een van de slechts twee spelers op deze lijst die blijven spelen en zal tijdens zijn indrukwekkende carrière zeker hoger op deze lijst komen te staan.

9) Eusebio – 621 goals

Voetbalstatistieken worden vaak overschat, maar met 621 goals in 637 wedstrijden is de Portugese Black Panther Eusebio een van de grootste scorers aller tijden. Voor velen, waaronder de grote Pele, was Eusebio de onbetwiste koning van het voetbal. Het feit dat hij een door God gegeven talent had, was duidelijk voor iedereen die het geluk had hem te zien spelen. Gezegend met een atletische bouw en een ongelooflijk verlangen naar goals, wordt Eusebio het best herinnerd voor zijn tijd bij Benfica, waar hij de Europa Cup en 11 competities won. In 440 wedstrijden voor de Portugese reuzen scoorde hij maar liefst 473 goals en wordt door velen nog steeds beschouwd als de grootste Portugese voetballer aller tijden.

In die jaren won Eusebio verschillende persoonlijke prijzen en won hij de Ballon d’Or in 1965, en het jaar daarop verloor hij slechts één stem van Bobby Charlton. In 1968 ontving hij de Gouden Schoen voor de meeste doelpunten in Europa, en vijf jaar later herhaalde hij deze prestatie. Black Panther is absoluut een van de grootste aanvallers die ooit de nummer één game heeft gespeeld.

10) Ferenc Dick – 576 goals

De legendarische Hongaarse speler Ferenc Dik, die 576 doelpunten maakte in het clubvoetbal en het nationale team, staat op de 10e plaats op deze lijst. Dick was de topscorer met een verbazingwekkende doel-tot-spelverhouding van 1,15 gedurende zijn hele carrière. De clubcarrière werd voornamelijk doorgebracht in de “Ferencvaros” en “Budapest Doge”. Hij vertegenwoordigde ook 20 keer Hongarije en scoorde 29 doelpunten. Ferenc Dyck werd in 1946 uitgeroepen tot Hongaars voetballer van het jaar vanwege zijn verbazingwekkende slagvaardigheid. Door de Tweede Wereldoorlog kon Dick niet meer wedstrijden spelen voor Hongarije, anders had deze legendarische doelpuntenmaker misschien hoger op deze lijst gestaan.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html