Drent Fotografie
Image default
Aanbiedingen

De nieuwste Microsoft Teams updates

De week ervoor vond Microsoft Ignite plaats. Het is een (digitale) gelegenheid is een jaarlijks Microsoft evenement, waar updates en aankondigingen met betrekking tot Microsoft’s diensten worden gedaan. Microsoft diensten beschikbaar worden gesteld. 

Vanwege de overvloed aan nieuwe features die worden geïntroduceerd, probeer ik er een paar uit te lichten binnen onze posts. Deze blog is gewijd aan Teams.

Updates voor Teamvergaderingen

De updates voor Teams nemen weer toe.

Een eenvoudige, maar nuttige update is dat het nu mogelijk is om je persoonlijke videofeed te verbergen tijdens de Teams-vergadering. Deelnemers kunnen je natuurlijk nog steeds zien.

Het is mogelijk om rollen toe te voegen voor verschillende deelnemers aan een bijeenkomst. Denk aan medeorganisator of deelnemer. Als je geen rol definieert, ben je een actieve deelnemer aan de vergadering. 

Het is ook mogelijk om de volgorde bij te houden waarin deelnemers aan een bijeenkomst hun hand houden, zodat je altijd weet wie je als eerste het woord wilt geven.

In de Teams Mobile app komen enkele wijzigingen om een verbeterde Teams ervaring te geven bij gebruik van zowel een Smartphone als een Tablet.

Teams client met vernieuwde gebruikersinterface en gebruikerservaringen. Deelnemers aan een vergadering kunnen een online planningstool gebruiken, of handen opsteken of naar het overloopmenu gaan op mobiele telefoons.

Microsoft Teams Connect Update Microsoft Teams Connect

Begin dit jaar berichtte ik over het gebruik van de functie Teams Connect. Met Teams Connect kunnen gebruikers veilig samenwerken met iedereen binnen Teams. Het is eenvoudig om kanalen te delen met andere gebruikers en ook externe kanalen (dus zonder dat ze lid zijn van Teams) en samen te werken aan documenten en applicaties en eenvoudig vergaderingen te organiseren.

Het is niet langer een gedoe om te wisselen tussen teams, je kunt gewoon je eigen Teams, met Teams van een andere externe organisatie.

Teams Connect wordt in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar gesteld voor “Public Preview”. In de maanden daarna wordt de functie beschikbaar gesteld om te downloaden. Wist je dat je ook zeer goedkoop office 2019 licentie kunt kopen.

Live Event updates

Er zijn ook enkele interessante wijzigingen aan Teams Live Events onthuld. Het proces van het organiseren van een live evenement wordt eenvoudiger met behulp van de Virutal Green Room. 

Virtual Green Room Virtual Green Room is een virtuele ruimte binnen het Live Event organisatoren en presentatoren kunnen onafhankelijk van het live Event het volgende organiseren of plannen:

– Overleg (Chat of videogesprekken).

– de Chat bekijken tijdens de live uitzending

– Q&A beheren

– Deelnemersinstellingen beheren

– presentaties maken voordat het Live Event begint

De functies zullen begin 2022 beschikbaar komen in Preview.

Al met al was het weer een geweldige reeks aankondigingen met betrekking tot Microosft Teams. De volgende blog waar ik over schrijf zal veel dieper ingaan. De nieuwste Microsoft Teams updates zitten ook in de nieuwste office 2021 professional.