Drent Fotografie
Image default
Energie

Dat gebeurt mij toch nooit

Vaak hoor je verhalen waarvan je denkt: ‘Dat gebeurt mij toch nooit’. Denk aan het te lang open laten staan van de badkraan, een boom die op je huis valt of een harde rukwind die ervoor zorgt dat de chihuahua van de buren nu bij jou in de tuin ligt. Nog een goed voorbeeld hiervan is een heftige storing. Dit klinkt misschien niet zo heel heftig, maar kan toch zeer vervelend zijn wanneer deze uit het niets komt. Er kan schade ontstaan aan apparaten, huishoudapparaten houden op met werken en de voedselvoorraad uit de vriezer is nu niet meer te eten. Mogelijk nog een groot nadeel: het is midden in de nacht.

Wees voorbereid op eventuele gevaren

Ga direct aan de slag. Tijdens een stroomstoring kan het zijn dat Google niet meer werkt, dus zorg van tevoren dat je een elektricien op sneltoets hebt. Zoek kritisch naar welke elektricien je inschakelt. Heeft de elektricien een diploma, en is hij eventueel ook ‘s nachts beschikbaar? Kijk goed op de website, zoals op Elektricienzeist.nl bijvoorbeeld. Heb je door dat er werkelijk een storing is? Wacht niet af en ga direct aan de slag. Trek zoveel mogelijk stekkers uit de stopcontacten en constateer welke apparaten niet meer zullen werken. Ook is het mogelijk dat persoonlijke hygiëne door de stroomuitval lastiger wordt.

De winter wordt snel onderschat

In een strenge winter kan een stroomstoring helemaal snel vervelend zijn. Wanneer bijvoorbeeld de verwarming niet meer werkt en eten niet meer opgewarmd kan worden, ontstaat een gevaar van onderkoeling. Wees hier van tevoren op voorbereid en begin met het verzamelen van dekens e.d. zodat deze aanwezig zijn wanneer nodig. Duurt de stroomstoring langer dan verwacht? Dan is het mogelijk een verstandig idee om tijdelijk een hotel te zoeken, in elk geval tot je weer normaal terug naar huis kunt keren. Het gebeurt je toch nooit, tot het wel een keer gebeurt.